Thursday, November 25, 2010

::e-x-a-m-s-y-m-p-t-o-m-s::

semangat nak exam..yeah!




assalamualaikum...salam dari bumi al-quds....

sebelum tuh, aku nak mintk maap dulu coz sepnjg minggu nih aku duk memerhati korg(elquatro)
heee...

sebab pe??

sebab aku tensen study...huk2.. n bile tgok glgt korang yg semngat dalam perjuangan, aku kembali semangat... THANX kengkawan ^^
(tapi kengkdang tensen gak cz napela aku takleh semgt cam korang)


k..kembali ke tujuan utama..
aku saje saje je rase nak menulis di ptg2 hari ni..(post di ditulis lps blik kelas arab)
ptg2 pas blik kls, aku takprnh study pun... bukan masa yg sesuai untuk study..bg aku la::

huh..byk la plak melencong..sori2...

aku nak list beberapa perkara yg aku nampk-perhati-selami spnjg mggu2 nk dekat exam ni.hu.. ni sekadar suke-suki... bkn glgt korg je, tapi termasukla glgt tuan empunya incisor-canine-premolar-molar ni sendiri..ngee~~



::SUNYI::
ergh???
yerr.... al-quds cam diserang garuda yang comel..(erkk..ade kaetan???)
mmg senyap la kelas aku tuh.. semua duk ngadap buku... kalo dengar bunyi pun, dengar bunyi buku n lecture note dibelek je.. bayangkan betapa senyapnya!cam takder org pun ader gak...kalo der yg bincg ngn partner sebelah pun leh dgr semua pe yg diorg bncg..hoho...<kejadian ni di waktu pagi>


tapi, bile dah tghhari sket, bising la blik..ngee..(mane leh sunyi oi.. tak CERIA la ELQUATRO t!)




::PEN DUA FUNGSI::

ngee... selain digunakan untuk menulis, pen juga digunakan untuk mengetuk parietal bone,frontal bone.. kdg2 tuh zygomatic bone pun ader gak.. yooo..mcm2! mane la tau ngan care nih leh cepatkan lagi kefahaman...hee..tapi sebenarnye cara nih untuk meningkatkan peratus fokus dalam pembelajaran..KOT!



::GARU2::

huish! pe tuh??
garu kpala la..kalo garu kpla, sape lagi kan?? yg leh nmpak rambut la... ngee~ (paham ke tak ntah!)susah sgt kot nk phm tuh smpai garu2 kpla yg tak gatal..ke tak sempat sympu rmbut??ngee...tak kot.. semua ELQUATROkan PEMBERSIH :)



::TEGANG::

suasana tegang-kulit muka tegang.. duk pikaiq la sgt tuh smpai depa semua duk berkerut dhi.. <hoo..ingat senang ke nak pahamkan sesuatu topik nih??>



::ZOMBI::

hoo. ni tak la ketara sgt.. tapi ade la kot.. duk study lewat2 malam.. tidor tak cukup, cmni la jadinye...



::BAKAT::

ngee.. ni yg tak leh blah nih...keluarkan bakat terendam,.. melalak nyanyi ikut lagu..tu bile "sumat" ngat la tuh.. duk karoakae tengah2 malam.. aiiyyoo... macam2 pe'el laa.. hee.. t kalo nk kroekae lagi, leh r ajak aku!haha~



::TARZAN::

(paham ke tak ntah weeyhhhhh!)



::GAYA STUDY YANG PELBAGAI::

-kuak lentang-kuak kupu2-meniarap-baring-bertongkatkan dagu-duduk besila-dudk besimpuh-dudk berlanjur-
bak kate ustazah aku.. nak hbiskan 1 buku tuh, memerlukan byk gaya!
mmg byk gaya la..padahal study satu subjek je tuh. kalo byk subjek, lagi byk la gayanya...



::24 HOURS WITH NOTE::

-kat meja makan pun der yg bwk nota..aiyyy!!-
TIDUR bersama buku.. jangan buku yg tebal gedabak tu bertukar jadi buku geografi dah laa...



ketinggian buku2 di tepi bantal dah sampai paras pinggang..<hiperbola sket> tak sempat bce pun, harap ilmu leh serap mse tido takpe dah..ngee~



::BERBONDONG-BONDONG KE LIBRARY::

aku tak termasuk la.. huu.. kau bukn kaki lib kot.. grrr.. tapi aku bgga la, sbb byk kali g pinjm buku..kalo berbanding ngn zaman tamhidi dulu, SEKALI HARAM TAK PERNAH PINJAM..ngge @__@



::KESELAMATAN RUMAH LEBIH TERJAMIN::

ada kaitankah???
ade2.. coz stiap waktu mesti ade org yg tak tido.. cam bergilir2 tido.. yg tuh nak tido, yg tuh baru terjaga...yg bru terjaga tuh nk tido blik, ade pulak yg lain bgun.. cam bergilir2 la kan....



erghh...
ade lagi kot symptom2nye.. tapi aku mls daa nak tulis.. nanti sape2 yg rjin leh la smbung tulis.. huhu....

ni la ragam2 rakan2 yg aku dpt tgok mase exam dah nak tunjuk taringnye...grrr,,,

k r.. tu je.. sori sekali lagi ye.. aku mmg tak reti nak mengarang..mengarut reti la.. ::PEACE::^^

p/s: study2 tuh, doa2kan la aku kuat semangat cam korang :)

:::SELAMAT BERSTUDY WEEK.. DOAKAN KEJAYAAN BERSAMA:::




3 comments:

srikandi ISLAM said...

agaga~
demam exam melanda lg.....

[d] [i] [b] ~ said...

huu.. demam selsema batuk exam dah dtg...

ade lagi la symptomnya.. bak kata ain nj..

::RASA NAK KAWEN::
haha.. pelik2 laa...

dr. Ain NJ said...

ahaha~
nama aku jgk jd mangsa eh...
tp,btol pe...haha

btol2..demam batuk selsema exam..hurmm

PERKENALKAN

Create your own banner at mybannermaker.com!

I made this widget at MyFlashFetish.com.