Sunday, April 11, 2010

SUKAKAH KAMU AKAN CINTA???? KaLaU SuKa TaU kE..CinTA tu APe?



Comelnye gigi nie tapi jelir lidah wat pe?? BUEEEEKKKKKK Boring gile blog nie......asyik ulang bende same je...jgn marah ye...saje nak wat sakit ati korang...

Nie tibe2 nak post nie bukn pe...insomnia...tak leh tido...nak bg blog nie idea ckit...

(rasenye malas nak gune ayat baik n skema....aku nak jd jahat, menyakitkan ati...and brutal......bukan pe boring jd budak baik)


Korang budak gigi nie...mostly nampak je matang...walupun kekadang perangai macam longkang tersumbat...

saje jela nak test matang ke tak korang.....rupe2 emmm...haram...baik laki n pompuan...same je..

setelah melakukan kaji selidik terhadap beberape responden terhadap isu forever iaitu cinte....mostly drpd korang...hanye faham sekadar definisi....n disebabkan korang nie semue berlagak alim nak mampos...bile questionaire aku yang 2 soalan je tu....mostly jawapan yang mentah....uneducated...unsignificant...and so whatever....bg boys la...yela jawapan biase dr budak sekolah agme yg mcm katak bwh batu...cinta itu blaa...blaaa...Allah....blaa...blaa..Allah..blaaa.....bute...blaaaa...blaa...entah...blaaa...nabi...blaaa..blaaa..parents.. perhhhh....(perhh...harap2 korang yg bace nie sakit ati...hahaha) nampak sgt berselindung n so unmatured...

aku tak kate salah tp bg korg yg dah besar nie (termasukla gemok...tinggi nak mampus...xxxLL) spatut nye ade pendapat yg simple tp signifikasi....bg budak pompuan plak....dr sudut perangai dalam kelas...memang sohih....andartu la nampaknye..hahahaha..padan muke...camne ye aku nak ckp nie...pernah sekali korang budak pompuan berdiskusi pasal cinte nie....mase tu aku sorang je laki dalam kelas...bile dgr korang ckp...aku rase nak tergelak...aku gelak skrg HAHAHAH!!!!!...it was totally boring....and idea yg sgt murah...


Aku nie ckp lebih je kan...ish..ish..ish... tp.....suke ati aku la aku nak tulis ape...Bace jela!!!!!


Nape aku suke topik nie???? emmm pikir...punye pikir..punye pikir....sebabnye macam nie

mase sem satu adela due SKANDAL MELODI berlaku kat group kite....skandel yg pertame berlaku antare 2 laki n sorang perempuan....yang kedue berlaku antare 2 perempuan satu laki.....tak caye ke??? Mampos korang la...sape suh jadi bute tuli.... skandel yg pertame berakhir dgn lansung tak jd pape...2 laki-laki tu melepas...bengong betul.. skandel kedue plak....sorang pompuan tu menarik diri....isk3 kesian.... sape diorang tu???? semestinye bukan aku.....nak tau????...LU PIKIRla Sendiri....


memandang aku nie selalu menjadi org ketige n selalu terlibat dalm kancah percintaan org len sejak form 1...aku hampir menjd arif pasal cinte cintun mcm nie....tp watever...berpengalaman menjalinkan hubungan antare 2 pihak...and berpengalaman menjahanamkan hubungan diorang....


so just a simple question APE YANG KORANG TAU PASAL CINTE??? persoalannye tau ke??? em tgk muke cover cun n hensem tu....emmmmmmm...boleh jalan....kalau tau bagila pendapat korang??? tulis kat komen tu...nak tgk ckit camne korang takrifkan cinta.....tulis tu biala bahase yang indah sampai menusuk jiwe rage bakul..korang kan dah besa....besa ke????...Besar saiz badan adela HAHAHAHAHA!!!!!


Tulisla kat komen tu!!!!! aku nak tgk jujo jawapan yang jujo n menusuk jiwa rage bakul....kalau ade la...erm...U WISH....


time bace nie jgn naik angin.....walaupun korang memang banyak angin....tu yg selalu busuk satu kelas (kerje budak pompuan la nie)....hhahaa...sebb nye nie just ckp standard....lepas nie post aku akan semakin pedas, sakit ati, longkang n sebagainye....

so BEWARE.....NO PRESSURE...




16 comments:

Anonymous said...

tap3..tpukan gemuruh..terbaik ar ko, mmg power bab menganalisis org...huh hebat..aku nk tnye la klu btol ko matang nape ko x mematangkan DIORANG tu...adakah ko pon same je atau pon ko takut kene sembur hahahaha..jgn la marah nnti cpat tue...ok maksud cinta ialah cinta abadi kepada Allah..2 bgi aku tpi x sume org bleh dpt cinta 2...kbnyakan cinta nafsu.. ko mampu ke capai cinta abadi..pikir2 kan lah renung2kanlah..selamat beramal...

Anonymous said...

tap3..tpukan gemuruh..terbaik ar ko, mmg power bab menganalisis org...huh hebat..aku nk tnye la klu btol ko matang nape ko x mematangkan DIORANG tu...adakah ko pon same je atau pon ko takut kene sembur hahahaha..jgn la marah nnti cpat tue...ok maksud cinta ialah cinta abadi kepada Allah..2 bgi aku tpi x sume org bleh dpt cinta 2...kbnyakan cinta nafsu.. ko mampu ke capai cinta abadi..pikir2 kan lah renung2kanlah..selamat beramal...

Anonymous said...

tap3..tpukan gemuruh..terbaik ar ko, mmg power bab menganalisis org...huh hebat..aku nk tnye la klu btol ko matang nape ko x mematangkan DIORANG tu...adakah ko pon same je atau pon ko takut kene sembur hahahaha..jgn la marah nnti cpat tue...ok maksud cinta ialah cinta abadi kepada Allah..2 bgi aku tpi x sume org bleh dpt cinta 2...kbnyakan cinta nafsu.. ko mampu ke capai cinta abadi..pikir2 kan lah renung2kanlah..selamat beramal...

Teke kalau power sgt said...

salam alaik...
boleh thn kalau bab mengutuk ni ye...tp ingatlah...setiap manusia ada hati..n Islam menggalakkan kata2 yg baik utk menjaga hati manusia..mana xnye..kata2 yg menyakitkn hati boleh mengundang kpd perpecahan dlm masyarakat..cuba bygkn semua org suke ckp2 lepas mcm nie?huru hara dunia kita..
Nasihat yg terbaik utk penulis..kalau nak ramai org menyenangi kite,jgelah perkataan kite..ckp jgn gune mulut je..tp gune otak,baru keluarkn lalu mulut..
lg satu,kita sbg org Islam,kalau x gune alQuran sbg panduan,kite nak gune ape lg?Kite x boleh gune bible..xboleh gune kata2 falsafah sesat barat..xboleh jugak gune artikel2 org Islam,yg kepalanya dipenuhi oleh falsafah barat..tp,berfikirlah dgn mggunakan alQuran n Hadith sbg dasarnye..supaye kita x sesat.....wallahualam...
*tiada manusia yg lebih baik antara kamu melainkan takwanye kpd Allah...

Teke kalau power sgt said...

em lupe plak...
nak ckp sket...hati2 bile menganalisis org...sbb ana dah bpengalaman dgn org yg suke mntfsir buta org kat sekelilingnye...n last2,die sendiri malu sbb tfsirannye slh,apatah lg tfsiran tu dibuat dgn perasaan bgga n bongkaknye...

penulis said...

kepade yang di atas tu....terime kasih sebab beri tepukan.....
macam nie la....bg korang yang di atas tu.....kalu korang ade otak n mate tuk bace post nie ngan baik...korang sendiri buleh tau ape yang aku cube nak sampaikan....
nampak gayenye korang yang tulis nie lansung bute n tuli...pandai cakap pasal quran...pandai cakap pasal analisis org...pandai suruh beramal.....pandai kate org mulut lepas....bile bace macam 2 kali lime je....tak berani tulis name....tau ckp pasal takwa.....hoi bodoh...bangang...cibai....lahanat...ko bace balik ape yg ko tulis n aku tulis....at least aku tak hipokrit n munafik cam ko....heiiii sori aku tak de la analisa org sampai nak kate pasal attitude la ape la...yang lebih menganalisa tu ko la...kalu dah pk macam katak bwh batu....tak payah nak berlagak....for once open your mind ok...tak gune ko nasihat org dgn banggenye ckp pasal quran hadith bla...blaa...tapi ape yg ko wat makan diri sendiri...k...sori..

penulis said...

tambahan.......persoalan.....nape korang for once tak jadi seorang yang cube nak amik ape org sampaikan tak kirela camne pun carenye dgn something yang open minded n out of the box.... aku tak matang fine....tp adakh selame nye korang akan jd org baik, beradap sopan...camne la korang nak ckp ngan org luar....ape aku tulis tu...tula aku dgr dr org2 kat luar...diorang tak tau budi bahasa...macam korang yg blaja agame...aku nak tengk bile org mengajukan soalan dgn fakta yang menyakitkn hati.....ape yg korang sampaikan ssampai lembut ati diorang...aku nak tau ape yang korang dah blaja agame tentang dakwah.....aku tak expect la korang tafsir macam org kat luar...blom pape da melenting...kutuk org... kat post tu aku da cakap tak nak jadi baik....korang tak leh pk ke kenape??? pastu aku menginginkan jawapan yang menusuk jiwe rage bakul...tak dpt nak relate ke????

bagi yg terase....aku minta maaf...aku wat camnie bukan nak tu njuk hebat atau power sgt.... aku nak tolong kawan aku kat luar tu...yg taak reti budi bahase...suke ckp camtu....tp die nak dekatkan diri ngan Allah walaupun perngainye cam setan....sebab tu la aku tulis post nie....

penulis said...

lastly......memang aku saje post cam nie...aku tak de ilmu agame yg tinggi..aku nak blaja camne aku nak sampaikan something yang bermakne kat org len...aku cube wat post nie cam realiti...aku nak bace jwpn korang yang tinngi ilmu agamenye...aku dok usim nie ngan korang at least aku learn something for me to bring it outside...to the outsiders...tapi aku betul2 tak sangke korang bg jawapan camnie....memang aku saje wat korang sakit ati...sebab tula aku rase bile diorg kutuk aku sbb aku tak dapat jawap soalan yang diorang tanye....sampai satu tahap..diorg memperlekehkn islam tu sendiri..camne korang rase kwn korang perlekehkan islam tu macam taik depan2 aku diorg wat...korang ingat aku suke-suke2 wat post nie...come on kite da besar ok....jgn jd cam budak kecik...bile bace post2 dulu semue baik2 mcm dunie nie syurge je....tapi hakikatnye tidak...

kepade admistrator....kalu nak buang post nie buangla...

mungkin lagi elok....
aku minta maaf sgt2 sebab wat camnie....
korang tak yah riso...lepas nie aku tak terlibat lagi ngan blog nie...
papepun thanks sebab bg nasihat yang mcm hinaan tu kat aku...aku betul2 appreciate it...
sori sgt sgt..

~lell~ said...

Assalamualaikum..
kepada writer article ni,, act,lps baca org komen n komen ko kmbl kt dyorg, snanye kite sume same.. masing2 nak mnnding jari salahkn msg2.. bila first2 ak bc artcle ni, nothings comes to my mind excpt ko juz nk lpskn tensen. tp ble ak bke komen and bc tujuan ko snanye, ak bce blk post ko.. ptt la ade yg komen camtu..dyorg tak dpt msj ko.. ak pon x phm ape yg ko nk tye n nk jwpn.. ape CINTE SBNRNYE?? normal question with abnormal way.. cinta ni mmg anugerah Allah. ade yg kte cinta ni sgt pntg bg mrk.. tp bg ak, cinta ni depends pd org yg tafsrknnya n alaminya.. ade yg indah n ade jge yg duka..evrthgs depends on how they choose n judge it.. Allah dah bg kte pnduan cme kte je yg nk ikut or x..org yg baik hanya tuk yg baik n yang jahat tuk yg jht.. baik 2 hanya Allah yang taw.. maybe luar nmpk baik tp dalam buruk.. wallahualam
tp, skrg dunia moden..klo nk ambl iktibar n contoh dr salafussoleh pon org dah xnk dgr sdgkn tulah jalan yg btol.. tp takut plak org kte kolot kn?? mane mgkn zmn skrg bley ikut zmn dulu.. sbb tu zmn skg dah hiruk pikuk..dunia dah nak kiamat.. nauzubillah, smoga Allah jauhkan kite dr prkr tersbt..klo nk mnjwb persoalan lwn2 kte kt luar tu,, perlukn prbncgn lnjut.. mgkn after this.. jangan cpt tafsir org.. org yg komen kt ats tu mgkn bkn dak2 dentist. xde prove yg dye tu spe.. juz brlapang dada.. ak xnak juz dgn cubaan ko nk mguji km memutuskn silaturrahim kita sume.. kita dah lame berkawan.. pk2 knlah.. klo nk tye pndapat or anythg else ckp btol2 biar mdh fhm. mgkn ktorg bley terima klo org luar yg kte mcm tu, masalahnya skg ni, km sume taw sape yg post n dalam post tu ko tujukun kt km.. sume org bley bc post ko.. x baik bke aib kawan2, bmbg Allah buke aib ko dpn sume org.. kite sume dah mcm adik beradik.. ak x nak ade yg diam2 terluka, terasa.. ak xnk dalam hati ade dendam.. lastly, ak mtk maaf bg pihak ak n yg len2 jugak.. moga ukhuwah kita sume still cam biase..T_T.. <3 <3

outsider said...

salam..1st of all ak bkan r da USIM o dak dental..wk2 blog walking..jmpe blog ni...nice blog...n i really2 like the post about cinta...1st bce mmg tersentap abis...tp ble pk blik yes..that's the reality now...alhamdulillah still ad org yg concern 'bout this...thanks 2 the writer...ok ak nk komen ckit kt cni..mayb pdas...tp hopefully korg boleh pk..seems that korg ni xrasional lgsg ble writer tulis cmni...ak nk tnye korg??klu org tnye mksd cinte kt korg mst korg ckp cinta 2 hanya utk ALLAH...ok..2 jawapan korg yg blaja agama...cbe korg pk...klu remaje2 kt luar 2 yg lum ckup ilmu agama nye...mau ke diorg ckp cm2???compem2 r x kn...so...mmndgkan korg ni berpengetahuan agame lebih ckit dr mreke2 yg dluar sne...cbe korg rasional ckit ngan keadaan smse...klu bkan korg yg membantu org2 cm2...nk soh paderi ke yg tolong??sdr r ckt...da bnyak kes kn..islam nk tkar agama sbb org2 cm korg r yg xnk tolong diorg...korg xconcern dgn problem ni..klu ye pn nk kjar akhirat....xkan nk kjar sorg2...selfish mmenye 2...ak x arif sgt sal agame tp...still ak msh nk mendalami...tp...org2 cm korg..duk ngan puak2 korg..tnpe mempedulikan hal len..n u should thanks 2 the writer sbb tnjuk real situation out there...tp 2 r...ble org ckp cm2...korg melenting...ingt korg lbh baik..bg ak korg ni selfish...based on the comment ak bce r..ak rase writer ni ckup ikhlas untuk mmbantu org2 cmni...jgan jd sombong bodoh...pandai tp sombong=bodoh...sori 2 say...bt this is real..klu korg nk ktuk ak..ktuk r...bt pleezz r...kuar r drpd kotak pmikiran korg 2...tgk ngan mte korg ap da jd ngan manusia2 zaman skunk ni...bce blik post cinte ni..applykn..ltak kn korg dlam situsi writer ni...mst korg terdiam seribu bahase klu org sergah korg cmni...at least...writer ni da nmpak real situation...n insyALLAH....hopefully writer ni bleh menolong hamba2 ALLAH yg smkin jauh dr landasan..hopefully korg2 jgak boleh turut membantu writer ni dlam usaha nye..mst ad antare korg hafal Quran n hadis...tunjuk r contoh yg baik..dont b selfish k...jgn kjar akhirat sorg2...worthless ok!!n thanks again 2 the writer coz tulis ni..bkan smue dak skool agame 2 bek..bkan smue dak skool agame, maahad xcouple..ad je...bnyak je..so pk2 kn r ek...ni nshat jujur n ikhlas drpd org yg tidak berskolah agme..tp dah berade dlam real life...so..muhasabah r diri 2...jgn jd katak bawah tempurung..tlg2 saudare2 seIslam korg..lastly, da pnt da membebel kt cni..sori klu ad yg trase...n a big thanks 2 the writer atas effort nye..good job writer.. may ALLAH bless the writer 4 all that he done....amin...wassalam...

NURHAYATI said...

hahaha,,,sgt terharu bca article hmpa,,,

Anonymous said...

huhu,,, betul2.. as religionous students,almost of u r really isolated... yet, yes,. korang kene ubah pemikiran,, aq tgk, korang mmg kolot.. tolong jgn jadi plastik,, aq da berhadapan ramai groups korg.. korg sebenarnye mcm memalit najis kt muke sendiri, then,, masyarakat luar tgk keburukan tersebut.. aq kesal pade mule aq terlalu mengharap golongan seperti u all ni nk enhance jenama ISLAM, tp wlwpon pandai, korang pentingkan diri sendiri, berlagak alim, berlagak baik,, sombong.. TOLONG, plis buka our mind, n ubah segala persepsi bobrok tntg diri u all.. tp golongan mcm korg untung.. ko idop dgn puak2 korg,, so korg susah nk sedar dgn segala tindakan korg..

Anonymous said...

lurrima marqi aka Amirrul Iqram...

sedap nme ko..tp..haish...ko mmg ske saketkn aty org ea..?aku kessian sgt2 kt ko nih...cbe la brubah cket..ko ingt sume org ske kt ko ke..?dah la suke duk sorg2..ak tego wat2 x pndang...weh..bengang ko tau x...bek ckp ng anjing..skurang2nye anjing 2 bg respon gak..haisg..pape jela ko ni..patut sgt2 la ko xde rmai kwn kt tmhidi ni..

Observer said...

salam semuanya..
bagi aku, artikel ni wajar dijadikan iktibar utk sume sama ade penulis, pembaca mahupun yg terasa...
berdasrkn ape yg aku dpt komen mereka2 yg berasal dri dlm mahupun luar group nih, mereka bersetuju dgn kenyataan yg diberi, cume bahase yg kurg sopan itu boleh menyakitkn hati...
kpd sesiape yg termkn cili api, dan terase pedasnyer, boleh jadikn artikel ni pengajaran... jgn pndi berckp, tp xpndi beramal...
cube bercakap gunekn akal yg waras, dan mgunekn sikap keterbukaan yg berpada2...

Observer said...

owh lupe pulak...
kpd yg suke menganalisis org lain, lbih baik pikir diri sndiri sblm nk kluarkn kenyataan tntg org lain, tp bile org kuarkn artikel mcm ni, melenting....
n last, aku stuju ngan ape yg dikomen oleh OUTSIDER...
Renung-renungkanlah bersama...

medik student mesir said...

salam... ana bukan pelajar tamhidi n bukan juga belajar di malaysia... sekadar mahu memberi komen lantaran membaca komen2 kalian.. pertama.. jazakallah khair atas penulisan writer dan komen2 kalian.. cme ana merasakan.. bukanlah sepatutnya kite sama2 islam berbalah.. atas perkara2 furu' yakni perkara2 cabang... sepatutnye ana dan kalian memikirkan naseb umat islam di serantau dunia.. bg writer.. benar.. nta ingin mencari dan mendalami ilmu agama.. namun biar kena pada cara.. cinta yg sebenar2nya cinta adalah kepada ALLAH.. pabila mendapat cinta ALLAH.. kalian akan mendapat cinta makhluknya.. dalam al-quran ade menyebut.. yg berdakwah i2 biarlah dengan mau'izah hasanah.. dengan cara yg baik... dan pabila berhadapan dengan mereka2 di luar.. x sepatutnye kite blame mereka.. kerna mereka tidak mengetahui.. dan ALLAH menguji mereka dengan dugaan sedemikian.. kite patut bantu.. bukan menyalahkan... sekadar i2 dahulu.. moge2 ALLAH mudahkan usaha kalian dalam berdakwah pada jalanNYA.. allahu'alam... salam perantauan..

PERKENALKAN

Create your own banner at mybannermaker.com!

I made this widget at MyFlashFetish.com.